неделя, 17 юли 2016 г.

Амулет за любов с диамант

Джорджо Армани казва, че днешните гривни и накити са станали по-важни от комбинацията от дрехи, която се носи с тях, и че едно хубаво бижу може да се превърне в елегантни дори и детски дрехи. Много дами биха се съгласили с това и по всяка вероятност са цитирали известният дизайнер в опит да обяснят на любимия си защо е необходимо да си купят само още един пръстен, гривна, гердан, обувки ....

Най-мощният амулет за любов - пръстен с диамант

Популярността на накитите със скъпоценни камъни, както и самите скъпоценни камъни е от векове, а най-почетно място от всички заема диамантът, който е в различни цветове и се разрязва по различни начини, от които най-известният е солитер - начин на разрез на диаманта, при който камъкът започва да прилича на пирамида. Разрязан по този начин, диамантът веднага се превръща в основна част на годежния пръстен. Такъв тип подарък е измислен от Херцог Максимилиан през 16 век, предлагайки брак на своята любима - Мария Бургундска. Тази негова постъпка въодушевява аристокрацията и тази идея се превръща в традиция, която днес е популярна и за по-бедните слоеве на обществото. А защо точно диамант, а не други полускъпоценни камъни или гривни? Защото кралят на скъпоценните камъни - диамантът е най-красив, най-скъп и най-тайнствен и не случайно известните личности с диамант диктуват модата.

В Америка има много популярна приспивна детска песен, в която се обещава на бебето, ако заспи, да получи като награда диамантен пръстен. Така още от най-ранна възраст децата знаят , че този скъпоценен камък е нещо специално. Не е чудно, че всяко момиче в Америка очаква, когато му предложат брак, годеникът да извади кутийката с диамантен пръстен и то с много голям камък. Така много завистници смятат, че причината за този избор е заради филма на Мерилин Монро "Мъжете предпочитат блондинки" или песента "Диамантите са най-добрия приятел на момичетата" и съответно акцента върху материалното влечение на момичетата. Но изненадващо истината е по-различна: те го харесват не заради огромната сума пари, а заради неговата изключителна рядкост, тайнствена сила и извънредна красота. Например древените египтяни са вярвали, че носенето на диаманта на четвъртия пръст на лявата ръка прави, така че вената на любовта да отвежда енергията от диаманата направо към сърцето. А ако тези камъни или прахът от тях се носят на върховете на пръстите, по този начин се осигурява сливането на любовта с вечността. 

Диамантът и до ден днешен се смята за най-силния амулет, символизиращ щастието и верността в любовта. Съществува и схващане, че с помощта на този скъпоценен камък може да се отклонят негативни влияния, ако се носи от лявата страна на тялото, в контакт с кожата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар