неделя, 10 юли 2016 г.

Точния камък за пръстите на ръката

Много важно е не само да подберете точния камък, с които искате да излекувате заболяване или да извикате на помощ късмета, но когато той е върху пръстен, да знаете на кой пръст трябва да го сложите. Предлагаме ви някои от най-разпространените поверия за пръстени с кристали върху пръстите на ръката:

КУТРЕ - При заболяване на сърдечен мускул помагат диамант, тюркоаз или сапфир на лявото кутре. На дясното се носят червени камъни при болести на гениталиите, а при проблеми с дебелото черво - зелен яспис, ахат и тигрово око, а може и перла. На кутретата се носят също годежни пръстени. Булките пък трябва да слагат бижу с червено камъче за здраво потомство и леко раждане.

БЕЗИМЕНЕН пръст-  На този пръст се поставят за общо хармонизиране за организма всички жълти камъни, диамант, планински кристал, хериотроп, авантюрин, сапфир и изумруд. Срещу болки в главата се препоръчват пръстени с рубин и аметист. На левия безименен пръст жената носи венчалата халка, а мъжът на десния.

СРЕДЕН пръст-  подходяш за костени пръстени, седеф, перла, малахит, аквамарин и турмалин, които забавят процесите на стареене в организма. За справяне в стресови ситуации служи изумрудът. На средния пръст обикновено носят бижута Ален Мак самотници и философи.

ПОКАЗАЛЕЦ - С пръстен аметист или жълти камъни може да се предпазите черния си дроб. Ясписите помагат при болести на стомаха и тънките черва. Токсини се освобождават с нефрит, а остри инфекциозни заболявания лекува гранатът. Опал, хелиотроп, изумруд церят проблеми с очите. И още нещо любопитно:показалецът е предпочитан за пръстени от властни хора.

ПАЛЕЦ - Пръстенът там издава самовлюбени тирани и екстрентици. Но пък може да помогне при депресии. Пръстът е подходяш и при белодробни заболявания, които се облекчават от обсидиан, берил, тюркоаз и ахат. Агресивността се тушира със син камък на левия палец.

 Всички тези поверия са от реални случки и опити, които хората са използвали, за да се излекуват. С годините са направени като поверия, съвети и начини за алтернативно лекуване чрез природата, подобно на лечението с билки.

Естествените камъни имат уникални качества. Ние всеки ден се убеждаваме в техните свойства и затова предлагаме различни гривни в добре подбрана комбинация от камъни, за да се постигне максимално добър ефект и да усетим силата на камъните. По желание на клиентите правим гривни и по тяхната зодия или любим минерал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар