вторник, 20 септември 2016 г.

Съвети за хармония и любов

Хармония и любов с Фън Шуй
Фън Шуй - хармония и любов
Древната китайска наука за хармония с околната среда е много популярна и днес в Европа и особено в САЩ - всички пренареждат домове и офиси според принципите на Фън Шуй, за да си осигурят благополучие. Вярва се, че ако разположиш по-добре предметите около себе си, съдбата ще ти изпрати сполучкив брак, щастливо семейство,  успешна кариера, здраве и дълъг живот.

Основните препоръки за дома са:
   На една права стена не бива да има три или повече врати, най-доброто съотношение между прозорци и врати е три към едно.
   Мебелите трябва да са комбинация от леки извивки и прави линии - това създава душевно равновесие.
   Много и винаги чисти огледала отблъскват негативното влияние и отразяват положителната енергия.
   Стайните растения разсейват отрицателната енергия, която излъчват острите ъгли на мебелите, и поглъщат енергията на стреса.
   Водата около вас трябва да бъде винаги прясна, защото застоялата течност акумулира отрицателна енергия.
   Задължително изхвърляйте всичко, което не използвате, никога не допускайте безредие в дома си.
  
Как да подредите работното място:
   Компютърът генерира много енергия. За да балансирате този мощен поток и да го насочите в правилна посока, поставете наоколо предмети с ярки цветове. Украшение от планински кристал прави мисълта по-ясна - поставете го до компютъра.
   В средата на бюрото сложете нещо сиво или синьо. Тези цветове осигуряват приток на творческа енергия. На работното си място сложете снимки на любими хора. Когато гледате отблизо лицата им, няма да се чувствате откъснати от тях и няма да изпитвате негативно
подсъзнателно отношение към работата си, която ви разделя от тях.
   Поставете телефонния указател до касовия апарат или на място, което отговаря за притока на пари, и той ще ви донесе максимум полза.
   Телефонът винаги трябва да е до вас и да е поставен така, че да не протягате лявата си ръка надясно или обратно, защото ръката, която пресича тялото, блокира положителната енергия.
   Ако седите с гръб към колегите си, задължително сложете на облегалката на стола сако, шал или някакъв плат, за да се защитите от отрицателната енергия, която излъчват острите ъгли на съседните бюра. Затваряйте шкафовете срещу себе си - полуоткрехнатите  вратички изсмукват творческата енергия.
   Не е добре да се седи с лице към стената, защото това ограничава творческите сили. Сложете пред очите си картини, които ви харесват. Идеалният вариант е да гледате към прозореца. Ако това е невъзможно, поставете на бюрото малко огледало, така че в него да се отразява синьото небе - това ще даде простор на вашите мисли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар