понеделник, 19 септември 2016 г.

Гадаене с мъниста

мъниста
Гадаене
Пророкуването с помощта на полускъпоценни камъни или мъниста има много древни корени, които можем да открием в източните практики, Азия и най-вече в Индия. И ако преди много векове те са били използвани от просветени шамани или жреци, днес всеки може да се възползва от магическите свойства на камъните да предсказват бъдещето.

С бели и червени камъчета/мъниста
   Искате ли да разберете дали някоя ваша мисъл или желание ще се сбъдне до няколко дни? Вземете бели и червени камъчета и си намислете въпрос. Изсипете мънистата в дълбока купа и ги покрийте целите с грис. С показалеца на дясната си ръканарисувайте триъгълник в гриса и след това, без да гледате, извадете произволно мънисто от купата. Ако сте изтеглили червено, вашето желание скоро ще се сбъдне; ако е бяло обаче, ще се наложи да си примирите, че това, за което копнеете, няма да се случи,
каквото и да сторите.

С тюркоазени камъчета/мъниста
   Използвало се е някога от индийските девойки, за да разберат за кого ще се омъжат. Тюркоазът има три цветови разновидности: белезникав или млечен, син и зелен.
Най-добре се гадае в полунощ при пълнолуние. За целта са нужни три мъниста с различен цвят: бяло, синьо и зелено. Сложете ги в торбичка с малка дупка и ги хвърлете високо над главата си. Ако от дупката изпадне бялото мънисто, ще се омъжите за по-млад от вас момък, синьото пък значи, че съпругът ви ще ви е връстник, а зеленото - че ще прекарате живота си с по-възрастен мъж. Ако изпаднат повече мъниста, тълкуванията варират. В случай, че и трите се промъкнат през дупката, се смята, че девойката ще бъде искана от мъже от всякаква възраст и ще има голям избор. Ако зеленото и синьото изпаднат едновременно от торбичката, момичето ще остане вдовицаи ще се омъжи повторно. Ако обаче от торбата изпаднат синьо и бяло мънисто, може да се очаква, че в бъдеще девойката ще има и мъж, и любовник.

С бисерни перлички/мъниста
   Този гадателски способ е много подходящ при недоразумения с любимия ви. Ако искате да разберете, дали имате общо бъдеще, или ви предстои раздяла, ще ви трябват дъждовна вода, хартия и бисерни мъниста. За най-добри резултати при гадаенето е нужно гердан от бисерчета да се носи девет дни, без да се сваля, а гаданието трябва да се изпълни на растяща луна. изсипете в подходящ съд дъждовната вода, сложете го на маса и го покрийте с бял лист хартия. Свалете гердана, потъркаляйте го по масата и след това го сложете върху листа. Докато вършите това, повторете три пъти: "Бисерни перлички, сълзички мои - сладко ли му е още на
моя любим с мен, или вече ми се е наситил". Ако мънистата отидат на дъното на съда, заедно с хартията, то раздялата е неизбежна и е добре да приемете, че всеки край е ново начало. Ако обаче бисерите останат на повърхността, заедно с хартията, то не бива да се съмнявате, че любовта на партньора ви към вас е много силна.

Гадаене с верижка от злато
   Златото винаги е било смятано за притежаващо не само висока материална стойност, но и чудодейни сили. С негова помощ можете да разгадаете и бъдещето си.Най-добре е към този ритуал да пристъпите в тъмни доби, когато всички у дома спят дълбоко. Вземете златна верижка и я търкаляйте между дланите си, докато почувствате топлина. След това я вземете в дясната си ръка, разтърсете я няколко пъти и я изсипете върху маса. Фигурата, която ще се получи, може да се разбира различно.
Ето някои популярни тълкувания:
   Кръг - скоро ще се окажете в затруднения, буквално в затворен кръг;
   Права линия - късметът и сполуката ще са с вас;
   Възел - болести, загуби;
   Триъгълник - големи успехи и щастие, особено в любовта;
   Лък - предстои сватба;
   сърце - ще сте силно обичани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар